Astazi am decis sa scriu despre cel mai accesibil releu/intrerupator smart pentru casa ta, si anume Sonoff Basic R3.

Sonoff Basic R3 este un releu wireless sau mai bine spus un intrerupator smart, si dupa cum ii spune si numele, este basic, adica are un singur canal, wifi, perfect pentru iluminat si compatibil cu 90% dintre aparatele electrocasnice cu functii de tip On/ Off.

vezi oferta online

Releu wireless Sonoff Basic | cel mai accesibil intrerupator smartPe langa instalarea super rapida si simpla, are o gama larga de aplicabilitati, putand fi instalat intr-o multime de situatii.

Important de punctat:

  1. Are wifi integrat, functioneaza pe reteaua 2,4 Ghz, putand transmite datele catre o platforma cloud prin intermediul router-ului Wifi;
  2. Permite controlul de la distanta asupra device-urilor pe care este montat, cu ajutorul aplicatiei de mobil eWeLink/Alexa/Google home.
  3. Aplicatia eWeLink este gratuita si disponibila pentru Android si iOS.
  4. Este compatibil si cu alte aplicatii cum ar fi IFTTT, Tuya si Smart Things (doar cu hub).

Functii releu wireless Sonoff Basic R3

Releul suporta feedback, astfel puteti vedea statusul actual al device-ului, ON/OFF.

Prin intermediul aplicatiei, se pot face diverse automatizari, opriri sau porniri in functie de ora, timer sau de alte dispozitive compatibile.

Sonoff Basic este un releu smart, fiind compatibil cu Alexa si Google Home si suporta comenzi vocale. Alexa l-a detectat automat la cateva minute dupa instalare in eWeLink, putand fi setat ca “lights” sau “plug”. In mod lights, daca in Alexa ai un grup de lumini, le poti opri/porni pe toate prin atingerea unui buton.

Suporta custom firmware cum ar fi Tasmota, in cazul in care firmware-ul default nu te multumeste. Are si un mod DIY care se poate activa cu un jumper inclus in cutie. Personal nu le-am incercat.

Are led care confirma prezenta semnalului WiFi, led de functionare si buton fizic pentru actionarea manuala.

Unde se poate folosi un intrerupator smart?

Eu am folosit un intrerupator smart cu succes la un set de becuri unde nu am avut posibilitatea de a monta un intrerupator clasic, la un senzor de gaz care suna de fiecare data cand gateam ceva cu drojdie/vin si la un set de lumini ambientale in living. Ma mai gandesc si la o camera de supraveghere care sa fie pornita doar cand nu sunt acasa.

Releu wireless Sonoff Basic | cel mai accesibil intrerupator smart
Releu wireless Sonoff Basic R3

vezi oferta online

Alte idei de utilizare

Iti poti porni dimineata espresorul de cafea cu acest intrerupator smart, poti controla stropitorile de apa in gradina, lumina din curte, lumina sau alte sisteme pentru acvariu, poti programa un incarcator auto sa mentina o baterie auto sau moto, deschidera garajului sau portilor si multe altele.

La o casa, hala sau alte suprafete mari, iti recomand un repeater Tp Link (link emag + poza) pentru extinderea semnalului wifi, daca cel transmis de router nu este suficient.

Exista si variantele Sonoff Dual (cu doua canale), Zigbee (compatibil protocol zigbee), RF (radiofrecventa) pentru care poti folosi o telecomanda RF.

Probleme tehnice pe care le poti intampina:

  1. Releul Sonoff Basic se deconecteaza de la wifi. Asigura-te ca ai semnal wifi suficient in incaperea in care ai montat releul. Daca este pus intr-o cutie sau canal de cablu, sa nu se blocheze semnalul wifi de la router. Routerul sa fie stabil, DHCP pornit cu IP-uri suficiente, sa ai instalat cel mai recent firmware pe releu si conexiunea internet sa fie stabila;
  2. Releul Sonoff Basic nu se conecteaza la aplicatia eWeLink. Urmeaza pasii din manual/aplicatia de mobil. Verifica cerintele de la punctul 1;
  3. Nu functioneaza din afara retelei wifi. Daca functioneaza din retea, trebuie sa functioneze si din afara ei. Asigura-te ca indeplinesti cerintele de la punctul 1.

vezi oferta online

 Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Tehnologie Smart

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizat pentru Control lumini
Tip conectare Wireless
Conectivitate Wi-Fi
Sistem de operare compatibil Android iOS
Continut pachet 1 releu smart
Culoare Alb

SPECIFICATII TEHNICE

Raza de actiune 1000 km
Frecventa 2.4 GHz
Tensiune alimentare 220 V

UNITATE CENTRALA

Numar device-uri incluse 1
Sistem de operare iOS Android
Interfata: 1 x Intrerupator Aplicatie eWeLink
Protocol wireless 802.11 b/g/n (2.4 GHz)

SENZORI

Tip senzor Comutator Wi-Fi
Utilizare Interior
Numar senzori 1
Raza acoperire interior 200 m
Raza acoperire exterior 10000 km
Tip alimentare 220 V
Baterii necesare Nu

DIMENSIUNI

Lungime 91 mm
Latime 45 mm
Inaltime 30 mm
Greutate 100 g

 

Per total sunt foarte multumit de acest releu wireless Sonoff Basic, fiind cel mai accesibil intrerupator smart. Vezi si alte articole despre case smart.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Design
Functii
Consum
Aplicatii